Teden otroka

Od 4. do 8. oktobra smo obeležili teden otroka. Tokrat je bil slogan Razigran uživaj dan.

V tem tednu smo imeli različne dneve dejavnosti: 1. in 2. razred sta obiskala mestno knjižnico, 5. razred je imel tehniški dan na temo gonil, 3. razred pa je obiskal Mestni in Čebelarski muzej v Radovljici ter Šivčevo hišo.

Učenci so se v tem tednu lahko več časa posvečali različnim igram. Tudi pouk je bil pri nekaterih urah bolj razigran.

V prvem razredu so imeli dan igrače. Učenci so na ta dan v šolo lahko prinesli svojo igračo. Učenci višjih razredov so lahko prinesli svoje družabne igre, s katerimi so se z veseljem poigrali.

V podaljšanem bivanju so lahko dobili svojo jesensko frizuro.

Izdelali so tudi svoja papirnata letala in z njimi ciljali luknje ter zbirali točke.

V jutranjem varstvu in podaljšanem bivanju so si lahko ogledali tudi kakšno risanko, imeli svoje glasbene želje in plesali na koreografijo video posnetkov.

Na igrišču so se učenci igrali različne igre: igrali so nogomet, vlekli vrvi, preskakovali kolebnico in se preizkusili v socialni igri postavljanja lesenih kock.

Povezali smo se tudi s skupino otrok iz vrtca Kids are the world iz Gambije v Afriki. Izmenjali smo si posnetek, na katerem otroci pojejo otroške pesmi.

V okviru dobrodelnega projekta “6 000 000 ladjic za 6 000 000 žrtev” smo iz različnega odpadnega papirja izdelovali papirnate ladjice. Iz njih bo skupina študentov arhitekture ustvarila umetniško inštalacijo, ki bo na voljo na ogled. Dobrodelni projekt je v spomin na žrtve genocidov ter današnje žrtve človeške ignorance najranljivejših v naši družbi.

Teden otroka pa smo malo tudi podaljšali v naslednji teden, saj je bilo vreme bolj prijazno nabiranju kostanja. Tretji in četrti razred so se odpravili v gozd, kjer so ga nabrali in ga potem, kuhanega, tudi pojedli.

Fotografije: Urška Ambrožič, Katja Dičovski, Anita Erman, Laura Koren, Tatjana Pretnar, Bojana Triplat