Šola v naravi (Pohorje) – 4. dan

Predzadnji dan na Pohorju smo se veliko naučili.

Po jutranji telovadbi in zajtrku …

… so se učenci urili v orientaciji z zemljevidi. Pogovarjali so se o zemljevidih, merilih in legendi, nato pa je vsak sam narisal zemljevid okolice doma Planinka. Učitelj jih je za opravljeno delo zelo pohvalil.

Po malici so dobili izziv in so s pomočjo zemljevida iskali različne točke v okolici doma ter v skupinah tekmovali, kdo bo z boljšo orientacijo našel več označenih točk.

Pri kosilu smo se poveselili ob torti, saj je med drugim tudi naša Rebeka v tem tednu praznovala rojstni dan. Kuharice so prijazno pripravile torto, s katero smo se po kosilu posladkali prav vsi.

Popoldne je potekalo v znamenju ognja, saj so učenci spoznavali kurišča ter se pogovarjali o načinih netenja ognja. Seveda so vse tudi preizkusili – vreme nam spet ni bilo naklonjeno, zato so, seveda pod budnim očesom učitelja, to preizkusili kar v domu.

Pred večerjo pa so prepričali učitelja v še en turnir igre Štrbunk. Sami so organizirali celoten turnir. Navdušenje ob igranju je bilo slišati po celotnem domu!

Zvečer pa je, kot je navada za zadnji večer, potekal nastop sob. Na dogodku Pohorje ima talent so se predstavile sobe – punce so pripravile plesne točke, fantje so deklamirali in govorili šale, vsi skupaj pa so drugim predstavili svojo predstavo s šolskimi šalami ter poželi ogromen aplavz.

Besedilo in fotografije: Urška Ambrožič in Laura Koren